Back to top

Vacature: junior fiscalist – jurist

Heb je een juridische en/of fiscale achtergrond en wil je praktijkgericht en in de volle breedte actief zijn op het gebied van (familie)vermogensmanagement? Houd je van afwisseling en ben je ondernemend? Wil je deel uitmaken van een hecht team in een dynamisch bedrijf? Dan zoeken wij jou!

Wie zijn wij?

Clavis is een financiële dienstverlener voor vermogende families die zich richt op Family Services (directievoering & advies) en Vermogensbeheer. Wij zijn een jong, snel groeiend, dynamisch bedrijf dat is opgericht in 2008. De sfeer is informeel, de verwachtingen zijn hoog. We zijn gewend om een hoog serviceniveau te bieden en zetten graag die extra stap. Clavis is een bedrijf waar plezier, hard werken en collegialiteit de kernwoorden zijn.

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van het team Family Services. Dit team bestaat uit 21 collega’s en richt zich op bestuur, administratie en structurering van familievermogens in brede zin. Binnen Family Services houd jij je, samen met de cliëntverantwoordelijke, bezig met fiscale, juridische en meer complexe operationele vraagstukken. In samenwerking met juristen, fiscalisten en bankiers in binnen- en buitenland realiseer je de gewenste vermogensplanning, structuur en governance voor cliënten. Daarnaast bied je fiscaal-juridische ondersteuning aan het team Vermogensbeheer.

Je bent daarbij medeverantwoordelijk voor het proces en de resultaten van (deel)projecten. Je belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • coördinatie van herstructureringen en uitvoeren van fiscale en juridische adviezen;
 • organiseren van family governance, waaronder het opzetten van familiestichtingen en de voorbereiding van bestuursvergaderingen;
 • fiscaal-juridische beoordeling van investeringen op private markten (private equity, vastgoed, leningen); en
 • aanspreekpunt voor collega’s van Family Services en Vermogensbeheer voor fiscale en juridische vraagstukken in brede zin, waaronder transactiebegeleiding.

Naast werkzaamheden voor cliënten houd jij je bezig met de fiscaal-juridische kant van de interne bedrijfsvoering. Clavis is volop in ontwikkeling en wil duurzaam groeien door inzet van innovatieve oplossingen voor cliënten en ontplooiing van nieuwe activiteiten. Daarbij vormen onze vergunningen van – en het toezicht door – de AFM en DNB een belangrijk element.

De verhouding tussen cliënt-gerelateerde en interne werkzaamheden is deels afhankelijk van het succes van de nieuwe activiteiten, maar heb je ook zelf in de hand. Clavis biedt alle ruimte om daaraan een bijdrage te leveren en jouw ondernemerschap te ontwikkelen.

Wie ben jij?

Je bent een gedreven collega die de cliënt centraal stelt. Je streeft naar topkwaliteit en bent servicegericht. Je hebt inlevingsvermogen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Bovenal ben je op zoek naar een uitdaging buiten de begaande paden, waar je jouw ondernemerschap vorm kunt geven.

 • Uren per week: 32 – 40 uur
 • Werk- en denkniveau: WO
 • Soort opleiding: Notarieel recht, Fiscaal recht en/of Fiscale Economie
 • Werkervaring: 0 – 3 jaar
 • Talen: goede beheersing Nederlandse en Engelse taal

Wat wij bieden?

Wat we vaak van onze collega’s horen is dat ze de afwisseling in werkzaamheden en diversiteit in vraagstukken het allerleukste vinden aan hun baan. Daarnaast krijgen we vaak terug dat we een mensgerichte cultuur hebben waar iedereen voor elkaar klaar staat. Zo goed als Clavis voor haar cliënten wil zijn, wil Clavis ook zijn voor haar team. Maar er is meer!

 • Een hecht team van collega’s waar je niet alleen inzichten en kennis haalt en deelt, maar ook regelmatig leuke dingen samendoet. Zo staat er dagelijks een gezamenlijke lunch klaar in het hart van ons kantoor, vindt er op de vrijdag regelmatig een borrel plaats en zijn we recent met het gehele team naar Spanje geweest.
 • Een dynamische en multidisciplinaire werkomgeving waarbij professionaliteit en samenwerking een belangrijke rol spelen.
 • Een evenwichtige balans tussen werk en privé.
 • Goede arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren?

Hebben we je enthousiast kunnen maken? Solliciteer dan direct! Wil je solliciteren of heb je vragen over de procedure? Mail naar Bas van Dijk.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan gerust contact op met Bas van Dijk (073 744 00 07).

Pre-employment screening aan de hand van openbare bronnen is onderdeel van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We nodigen je van harte uit voor een gesprek.

Ben je geïnteresseerd in een vacature bij Clavis? Neem contact op met Lieke.

Lieke van Kempen

Lieke van Kempen

+31 73 744 00 07

Updates en inzichten

Clavis ontwikkelt kennis door middel van presentaties en bijdragen.

Bekijk het gehele overzicht hier

Met familievermogen investeren in private markten

1 augustus 2022

Private investeringsmarkten, zoals private equity, vastgoed en leningen, bieden veel kansen. Met…

Lees meer

Chambers and Partners heeft Clavis wederom opgenomen in de gids van beste wealth managers.

22 juli 2022

Clavis is wederom opgenomen in de gids van beste wealth managers van…

Lees meer

Ook in private markten eerste scheurtjes te zien

14 juni 2022

De storm die op de publieke markten woedt, begint ook zijn sporen…

Lees meer