Back to top
Michiel Dill van Clavis

Podcast: De nieuwe standaard in familievermogen

In onze podcastserie ‘De nieuwe standaard in familievermogen’ gaan Michiel Dill en Paul van Hastenberg in gesprek met hun collega’s. Zo laten ze je ontdekken wat deze standaard inhoudt. Van investeren in private markten tot vermogensstructurering. Van directievoering tot discretionair vermogensbeheer. In de auto, trein of bij het joggen: laat je meevoeren in de wereld van familievermogen.

Abonneer en luister via je favoriete podcast app.

S2/A11 – Beleggen & Bassey

Waarom is Clavis 10 jaar geleden begonnen met vermogensbeheer? Met welke overtuigingen en insteek zijn beheerders Paul van Hastenberg en Vital Jansen het destijds gaan doen? Zijn ze in de tussentijd van koers veranderd? En hoe biedt Shirley Bassey’s hit History repeating houvast, ook als we naar de toekomst kijken? Een podcast over beleggen als een professional, vastberadenheid en het niet uit willen hangen van de held. Paul en Vital gaan in gesprek, waarbij ze hun favoriete muziek als aanknopingspunt gebruiken. Bring it on, Shirley!

S2/A10 – Communiceren over familievermogen

Vermogen. Hoe communiceer je daarover binnen je familie? Wat vind je als familie belangrijk? Hoe ga je met elkaar om en waar liggen uitdagingen? Wat zie je vaak in de praktijk gebeuren? En hoe draag je vermogen over en hoe ontvang je het op een manier die bij je familie past? Michiel Dill spreekt erover met familieadviseur Lisa Goossens.

S2/A9 – Bij ons op de werkvloer

Deze aflevering gaat over werken bij Clavis. Host David van Gelderen gaat in gesprek met collega’s Marjolein Heus (Family Services) en Rens Smits (Vermogensbeheer). Wat houdt hun werk in, wat geeft ze energie? Hoe zit het met de dynamiek en cultuur op de werkvloer? En is er ook ruimte voor een beetje gezelligheid? Je krijgt een mooi kijkje achter de schermen. Anders dan de andere afleveringen richten we ons vooral tot iedereen die geïnteresseerd is om in de wereld van private wealth dienstverlening aan de slag te gaan of – nog specifieker – bij Clavis.

S2/A8 – An Investment Carol

Wat voor beleggingsjaar was 2023 en wat kunnen we verwachten van 2024? Host Paul van Hastenberg gaat erover in gesprek met collega vermogensbeheerder Maurice Stals. Paul legt een link met Charles Dickens’ A Christmas Carol, waarin Ebenezer Scrooge bezoek krijgt van drie geesten: die van het verleden, die van het heden en die van de toekomst. In deze podcast doet Paul hetzelfde: hij laat Maurice binnen de kaders van economie en financiële markten terugkijken op het jaar, stilstaan bij het hier & nu en zijn blik op de toekomst richten.

S2/A7 – The Next Move

De nieuwe host David van Gelderen richt zich in deze aflevering samen met collega’s Floris Mutsaerts (partner Clavis) en Bart Wolfs (werkzaam binnen de private markten) vooral tot jonge ondernemers. Het gaat om ondernemers die hun eerste sporen hebben verdiend en aan het roer staan van bedrijven met aantoonbaar groeipotentieel. Clavis heeft de afgelopen jaren een netwerk opgebouwd voor dit soort ondernemers. Floris is de drijvende kracht achter dit netwerk. Hoe inspireert Clavis dit netwerk om na te denken over de volgende fase van ondernemerschap? Waar hebben we het precies over bij ‘de volgende fase’? En waarom pakt Clavis deze rol? Bart belicht de vraag hoe venture capital of private equity ondernemers kan helpen een volgende stap met hun bedrijf te zetten.

S1/A6 – Private equity en familievermogensplanning, de ideale combi

Stelling: investeren in private markten past goed in een vermogensplanning. Wat houdt vermogensplanning in als je het hebt over materieel vermogen? Wat is de rol van Clavis op dit vlak? Waarom, hoe en wanneer komen private markten in beeld? Paul van Hastenberg gaat er in deze aflevering over in gesprek met dé man die een uitgesproken mening over dit onderwerp heeft: Michiel Dill.

S1/A5 – De familiestichting

De familiestichting is een stabiele omgeving voor het bestuur van familievermogen. Hoe complexer of materiëler de familiesituatie, hoe groter het nut van zo’n stichting. Maar wat is een familiestichting? Hoe werkt het precies? En wanneer is het handig is om een familiestichting op te richten? Michiel Dill gaat hier met Bas van Dijk over in gesprek. Bij Clavis is Bas medeverantwoordelijk voor het optuigen én gesmeerd laten draaien van familiestichtingen voor cliënten.

S1/A4 – Obligaties: it’s a Barbie world

Na een aantal jaren van negatieve rente hebben obligaties weer betere rendementsvooruitzichten. De rente is wereldwijd fors opgelopen. Gek genoeg merken we daar in de rentetarieven voor ons spaargeld heel weinig van. Wat is het perspectief en waarom zijn obligaties weer een aantrekkelijk alternatief? Hoe speelt Clavis hierop in? En, wat heeft Barbie met dit alles te maken?! Voor de antwoorden gaat host Paul van Hastenberg in gesprek met Vital Jansen. Vital leidt bij Clavis het team van vermogensbeheerders.

S1/A3 – It’s a Family Affair

Goed en degelijk beheer van groter, complex familievermogen gaat verder dan slim beleggen. Je hebt bijvoorbeeld rekening te houden met allerlei administratieve en bestuurlijke verplichtingen. Bij Clavis zorgt het team Family Services dat cliënten hieraan voldoen. Michiel Dill staat aan de wieg van deze dienstverlening en gaat erover in gesprek met Hanneke Hanssen, lid van het management team van Family Services. Hanneke weet als geen ander hoe het is om samen met én voor vermogende families te werken.

S1/A2 – De wereld van private equity

Paul van Hastenberg leidt bij Clavis het team van vermogensbeheerders. Een van de teamleden is Bart Compen. Paul en Bart staan mede aan de wieg van de succesvolle aanpak met investeringen in private markten, populair gezegd private equity. In deze podcast geven ze je een kijkje in hun keuken. Waar hebben we het nou precies over? Welke kansen bieden dit soort investeringen? Voor wie is het is en hoe zit het track record van Clavis eruit?

S1/A1 – Het geheim van 11x een FD Gazellen winnen

In deze eerste aflevering spreken Michiel Dill en Paul van Hastenberg – beiden partner bij Clavis – over het hoe en waarom van 11x een Gazelle Award. De Bossche ‘multidisciplinaire private wealth dienstverlener’ is daarmee al jaren een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Een gesprek over de X-factor: het belang van organisatiecultuur, DNA en repeterende processen. En hoe zien de heren de toekomst van hun tak van sport?

Abonneer en luister via je favoriete podcast app.

Leg je vraag aan ons voor!

Stuur ons een mail op podcast@clavis.eu en wij komen er bij je op terug.

Michiel Dill

Michiel Dill

Paul van Hastenberg

Paul van Hastenberg