Back to top

Private markten

U krijgt via Clavis direct toegang tot de private investeringsmarkt, zoals private equity, vastgoed en leningen. Deze investeringen sluiten aan op uw ondernemerschap en het verwachte rendement ligt duidelijk hoger dan op de financiële markten.

Investeren in private markten

Clavis maakt het mogelijk.

Benut kansen buiten de beurs

Via Clavis investeert u wereldwijd in interessante, maar vaak moeilijk toegankelijke investeringsmogelijkheden. Wij bieden u via gespecialiseerde fondsen dé toegang tot de private investeringsmarkt. Clavis doet daarbij het veldwerk en selecteert voor u de best passende fondsen. Wij hebben daarvoor specialisten met een écht onderscheidende aanpak in huis.

Wij leggen een sterke nadruk op kwaliteit, waarmee uw verwacht rendement onverminderd hoog is maar uw neerwaarts risico wordt beperkt. Ons jarenlange track record bevestigt dit.

Track record

Investerings-periodeAantal investeringenPercentage opgevraagdUitgekeerd / opgevraagdResterende waarde / opgevraagdTotale waarde / opgevraagdIRR
2010 – 20121491%2,20x1,65x3,85x24,2%
2013 – 20151593%1,39x1,64x3,03x27,3%
2016 – 20182878%0,70x1,30x2,00x29,6%
2019 – 20213355%0,03x1,25x1,28x24,6%
Totaal9075%0,98x1,43x2,41x25,8%
Rendement tot en met 30-9-2021, na kosten fondsen, voor kosten Clavis. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Onze werkwijze rond investeren in private markten kent een aantal uitgangspunten:

Uw eigen strategie
U stelt in overleg met onze mensen uw eigen investeringsstrategie vast.

Toegang tot het internationale netwerk van Clavis
Via Clavis krijgt u toegang tot een uitgebreid netwerk van de beste fondsmanagers nationaal, maar zeker ook internationaal. Zo investeert u gemakkelijk buiten uw eigen regio in fondsen die anders niet toegankelijk waren geweest.

Focus op gespecialiseerde fondsen en toegang tot kansrijke niches
U investeert via Clavis in kansrijke fondsen en niches. Wij selecteren specialistische fondsen met een écht onderscheidende aanpak en focus op een specifiek marktsegment of niche. Denk aan investeringen in Amerikaans venture capital, het Europese MKB of in biotech. De geselecteerde fondsen hebben een leidende marktpositie en een overtuigend track record. Deze fondsen investeren uw vermogen op ondernemende wijze, waarmee zij voor u de grootste meerwaarde behalen.

Uitvoering
Clavis heeft alle expertise en capaciteit voor de uitvoering in huis. Wij kennen de markt en hebben uitgebreide praktische ervaring met het verzorgen van onboarding bij verschillende fondsen en KYC-vereisten. Door deze ervaring en onze omvang verzorgen we dit efficiënt en met hoge kwaliteit. U bepaalt de kaders en strategie. Wij selecteren en voeren uit. Zo haalt u het beste uit uw vermogen en krijgt uw vermogen een thuis.

Aanmelden voor updates

Belangrijk nieuws of ontwikkelingen? We houden je op de hoogte!

We nodigen u van harte uit voor een gesprek

Meer weten over investeren in private markten? Floris en John praten u graag persoonlijk bij, neem gerust vrijblijvend contact op.

Floris Mutsaerts

06-34555051

John Vermeule

06-51190770

Het beste uit uw vermogen

Iedere situatie is uniek. Clavis haalt met u het beste uit uw vermogen op een wijze die bij u past. Hierbij werken wij samen met u vanuit een heldere strategie, op basis van uw wensen en uitgangspunten. Wij geven uw vermogen een thuis.

Over ons

Clavis is een organisatie van en voor mensen. Met een team van ervaren specialisten werken we met en voor vermogende families. De cultuur van Clavis maakt ons trots. Trots op de toewijding, het plezier en de betrokkenheid die onze cliënten ervaren in de bijdrage aan hun persoonlijke resultaat.

Updates en inzichten

Clavis ontwikkelt kennis door middel van presentaties en bijdragen.

Bekijk het gehele overzicht hier

Clavis wint tiende FD Gazelle

24 november 2021

Clavis heeft tien keer op rij een FD Gazelle gewonnen. Lees hier…

Lees meer

Welkom bij Clavis ‘thuis’

2 november 2021

Clavis ontwikkelt zich continu. Zo stelden wij ‘De nieuwe standaard’ op, waarmee we een thuis…

Lees meer

Geld laten groeien, kijk hoe de allerrijksten het doen

11 juni 2021

Michiel Dill in gesprek op BNR Nieuwsradio over het thema “Geld laten…

Lees meer